Jelení medailonky na šípkové omáčce |
JELENÍ MEDAILONKY
Ingredience:
400 g jelení kýty 100 g slaniny s kůží
1 svazek kořenové zeleniny
150 ml rajčatového protlaku
3 lžičky cukru 1 lžička divokého koření 3 ks bobkového listu
1 lžička černého koření sůl
1 větší cibule 1 lžíce šípkového džemu 1-2 lžíce hladké mouky švestkový likér 1 lžíce citrónové šťávy 200-250 ml vývaru nebo červeného vína
Příprava:
Cibuli zpěníme na oleji. Přidáme nakrájenou kořennou zeleninu a necháme mírně změknout. Pak přidáme cukr, rajský protlak, divoké koření, šípkový džem. Zalijeme vývarem nebo vínem a dusíme. Maso nakrájíme na plátky a prudce upečeme na pánvi, pak podusíme zvlášť a vložíme do omáčky a prohřejeme.
Dobrou chuť!
#Jelení kýta, Zpracování zvěřiny, Zvěřina a kuchyně myslivce, Zvěřinové recepty