Jelení kýta jako svíčková |
Ingredience:
· 500 g jelení kýty · 1 lžíce octa · 1 cibule · 1 mrkev ·
1 petržel · 1 malý celer ·
1 bobkový list · kousek tymiánu · 1 malý citrón · sůl · celý černý pepř · 3 kuličky jalovce · zelená petrželová nať · 60 g másla ·
10 g cukru · 30 g strouhanky
Příprava:
Uležené jelení maso odblaníme, vložíme do hrnce se studenou vodou a po hodinovém vaření přidáme ocet, cibuli, očištěnou mrkev, petržel, celer, bobkový list, tymián, pokrájený citrón, sůl, celý černý pepř, jalovec, petrželovou nať a všechno vaříme doměkka.
Měkké maso vyjmeme, osušíme ubrouskem, dáme na pekáč, polijeme rozpuštěným máslem, posypeme jemnou strouhankou a cukrem. Vložíme do trouby a pečeme, dokud se cukr nerozpustí.
Upečené maso pokrájíme a podáváme s višňovou anebo rybízovou omáčkou.
#Jelení kýta, Zvěřina a kuchyně myslivce, Zvěřinové recepty, Svíčková, Šípková omáčka ke zvěřině