Dančí minutky |
Daňčí steak s hermelínovou omáčkou
Ingredience:
Steaky: 800 g daňčího hřbetu, svazek čerstvých bylinek (tymián, majoránka, kerblík),
20 g dijonské hořčice, 1 citron (šťáva), 50 ml bílého vína,
100 g olej, 100 g másla, čerstvě drcený pepř, sůl
Hermelínová omáčka: 50 g másla, 100 ml bílého vína, 2 ks hermelínu, 1 lžíce kudrnky
Příprava:
Zvěřinu očistíme, odblaníme a naporcujeme. Nasekané bylinky smícháme s hořčicí, citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Do této marinády vložíme daňčí steaky minimálně na 24 hodin, nejlépe na dva dny. Marinované steaky opékáme na pánvičce po obou stranách do měkka. Omáčka: do rozehřátého másla vložíme nakrájený sýr a za stálého míchání postupně lijeme víno až je omáčka hladká, na konec přidáme petrželku.
Doporučená příloha:
Steaky podáváme s opečeným bramborem nebo hranolky přelité hermelínovou omáčkou a ozdobené brusinkovou zavařeninou.
#Daněk, Zpracování zvěřiny, Zvěřina a kuchyně myslivce, Zvěřinové recepty, Úspěšný lov,
Steaky: 800 g daňčího hřbetu, svazek čerstvých bylinek (tymián, majoránka, kerblík),
20 g dijonské hořčice, 1 citron (šťáva), 50 ml bílého vína,
100 g olej, 100 g másla, čerstvě drcený pepř, sůl
Hermelínová omáčka: 50 g másla, 100 ml bílého vína, 2 ks hermelínu, 1 lžíce kudrnky
Příprava:
Zvěřinu očistíme, odblaníme a naporcujeme. Nasekané bylinky smícháme s hořčicí, citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Do této marinády vložíme daňčí steaky minimálně na 24 hodin, nejlépe na dva dny. Marinované steaky opékáme na pánvičce po obou stranách do měkka. Omáčka: do rozehřátého másla vložíme nakrájený sýr a za stálého míchání postupně lijeme víno až je omáčka hladká, na konec přidáme petrželku.
Doporučená příloha:
Steaky podáváme s opečeným bramborem nebo hranolky přelité hermelínovou omáčkou a ozdobené brusinkovou zavařeninou.
#Daněk, Zpracování zvěřiny, Zvěřina a kuchyně myslivce, Zvěřinové recepty, Úspěšný lov,