Játra s oblohou |
Ingredience: 600 g srnčích jater
3 celery mletý pepř muškátový květ 4 lžíce mouky sůl 120 g tuku
20 g másla 1 cibule polovina citrónu kečup worcestrová omáčka
Příprava: Celery očistíme, omyjeme a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Zchladlé je nakrájíme na plátky silné cca 1,5 cm. Připravená játra, uleželá v kysaném mléce a omytá, pokrájíme na stejně silné plátky. Opepříme je, poprášíme muškátovým květem a obalíme v mouce. Opečeme rychle dočervena po obou stranách spolu s připravenými plátky celeru, který osmahneme dozlatova.
Játra před podáváním osolíme. Podáváme je na plátcích opečeného celeru, ozdobená plátky citrónu a kroužky ze syrové cibule, pokapaná worcesterskou omáčkou a kečupem.
Jako přílohu podáváme pečivo nebo opékané brambory.
#Lovecké právo, Lovy srnčí zvěře, Zvěřina a kuchyně myslivce, Srnčí játra