Trofej srnčí |
Jedná se o nejjednodušší a široce používaný způsob zpracování trofeje lovné parohaté a rohaté zvěře. Výsledek takovéto preparace je pak většinou prezentován na chovatelských přehlídkách.
Jak na to chytře a jednoduše?
Dobře uvařená srnčí trofej se velmi snadno a rychle ( cca 20 min ) dokonale očistí, bez ohledu na věk srnce a jakkoli pevná vaziva..
To je základ, trofej není rozvařená, je jen nutné umět to dobře uvařit. Rozvařit lze i s jiným přípravkem.
Velmi důležité je dobře si trofej před vařením připravit, vyjmout světla a celý obsah mozkovny, po uvaření a očištění dokonale odmastit (osobně používám JAR a nejméně 4 hod při cca 50°C ) Podobné účinky, jako tento přípravek má jakýkoli levný prášek na praní ( Hanka atd ), stačí lžíce na uvaření jednoho srnce, a např. obsah nosních dutin pak stačí pouze vypláchnout proudem vody ( také rozkládá tkáně ) a zároveň velmi dobře odmastí trofej.
Peroxid mají v každé drogerii, pokud si ho objednají, když přijdu a nemají, seženou ho do dvou dnů. Takže neshánět na poslední chvíli a nebát se jim říci, aby ho sehnali.