Guláš dančí |
Dančí gulášek podávaný s pečenými škubánky
Potřebujeme:
Dančí plec nakrájíme na kostky, orestujeme s připravenou cibulkou, přidáme divoké koření (bobkový list,celý černý pepř a celé nové koření) červenou kvalitní papriku a rajský protlak.
Příprava:
Dusíme do změknutí, maso vyndáme,omáčku zahustíme máslovou jížkou na řidší omáčku, zcedíme a přidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a dusíme do změknutí, dochutíme solí, pepřem,česnekem, zvěřinovým kořením a majoránkou, maso vložíme zpět do omáčky. Podáváme ve speciálním kotlíku na na prkně s keramikou.
Bramborové škubánky:
Uvaříme brambory ve šlupce, vystydlé namačkáme s krupičkou a orestovanou slaninkou, sůl, pepř, vejce vytvoříme těstíčko, z kterého vytvoříme škubánky a usmažíme.
Doporučená příloha: Pečené škubánky