Nádivka se zeleninou |
Nadívaný bažant se zeleninou
Ingredience:
bažant drůbeží játra pórek jablko tymián světlý toustový chleba sůl pepř černý slanina hlíva ústřičná máslo brusinky (kompot)
Příprava:
Bažanta i játra opereme a osušíme. Játra nakrájíme na kousky. Jeden pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Jablko omyjeme, rozčtvrtíme a vyřízneme jádřinec. Potom jablko pokrájíme na malé kousky. Máme-li čerstvý tymián, schováme si kousek na ozdobení a zbytek nasekáme nadrobno.
Půl plátku toustového chleba nakrájíme na kostičky a smícháme s pokrájeným pórkem, jablkem, játry a tymiánem. Nádivku ještě ochutíme solí i pepřem a bažanta jí naplníme. Otvor spíchneme krátkou špejlí.
Nadívaného bažanta pak dáme na vymaštěný pekáč a v předehřáté troubě na 200 °C pečeme asi 1 hodinu. Dvacet minut před koncem pečení bažanta ještě obložíme plátky anglické slaniny. Druhý pórek a houby očistíme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozpálíme tuk a houby na něm asi 5 minut osmahneme. Poté přidáme nakrájený pórek a pod poklicí asi 10 minut podusíme.
Ochutíme solí i pepřem a přidáme brusinky. Na mísu položíme pečínku, obložíme ji zeleninou a ozdobíme tymiánem.
#Bažant, Bažant pečený, Zvěřina a kuchyně myslivce,