Pečená kachna porce s knedlíky |
Kachnička s jablky a švestkami
1 kachna, 1 lžíci másla, několik jablek, hrst sušených švestek, trochu cukru a skořice, kelímek kysané smetany, trochu hrubé mouky.
Kachnu osolíme, naplníme ji oloupanými jablky a předem v horké vodě nabobtnalými sušenými švestkami. Ovoce poprášíme skořicovým cukrem. Kachnu uzavřeme a dáme na pekáč s rozpuštěným máslem a pečeme do měkka.
Občas podléváme vodou. Potom kachničku vyjmeme, ovoce z břišní dutiny vyndáme stranou a kachnu rozporcujeme. Do šťávy zamícháme kyselou smetanu s rozkvedlanou moukou, povaříme a procedíme. Ovoce dáme na talíři okolo masa a polijeme omáčkou.
Příloha: Jako příloha se k pečené kachně hodí houskové nebo bramborové knedlíky a bílé nebo červené zelí.
Vhodnou variantou mohou být vařené brambory a různé druhy zeleninových salátů.
Dobrou chuť!
Kachnu osolíme, naplníme ji oloupanými jablky a předem v horké vodě nabobtnalými sušenými švestkami. Ovoce poprášíme skořicovým cukrem. Kachnu uzavřeme a dáme na pekáč s rozpuštěným máslem a pečeme do měkka.
Občas podléváme vodou. Potom kachničku vyjmeme, ovoce z břišní dutiny vyndáme stranou a kachnu rozporcujeme. Do šťávy zamícháme kyselou smetanu s rozkvedlanou moukou, povaříme a procedíme. Ovoce dáme na talíři okolo masa a polijeme omáčkou.
Příloha: Jako příloha se k pečené kachně hodí houskové nebo bramborové knedlíky a bílé nebo červené zelí.
Vhodnou variantou mohou být vařené brambory a různé druhy zeleninových salátů.
Dobrou chuť!