Kachnička pečená dozlatova |
1 kachna, sůl, 10 dkg slaniny, máslo, 1 mrkev (menší),
1/4 menšího celeru, 1 malá petržel, 2 cibule, 2 dl červeného vína, jíška.
Kachnu protáhneme slaninou a osolíme. Jemně nastrouhanou cibulí kachnu uvnitř vytřeme a posolíme.
Na pekáčku osmahneme na másle pokrájenou mrkev, celer, petržel a cibuli. Kachnu po obou stranách opečeme, zeleninu orestujeme.
Pak vše vložíme do tlakového hrnce na podložku, a dusíme doměkka 20-30 minut. Měkkou kachnu vyjmeme opět na pekáč podlijeme vínem a spolu se šťávou a zeleninou necháme v troubě zčervenat. Podle potřeby ještě trochu podlijeme vodou. Pak šťávu propasírujeme a zahustíme jíškou.
Příloha: Jako příloha se k pečené kachně hodí houskové nebo bramborové knedlíky a bílé nebo červené zelí. Vhodnou variantou mohou být vařené brambory a různé druhy zeleninových salátů.
Dobrou chuť!
#Kachna, Pečená kachnička, Zvěřinové recepty, Zvěřina a kuchyně myslivce, Pernatá zvěř,