Menu Quick Roebuck Srnčí guláš z kýty |
Srnčí guláš
Ingredience:
500 g srnčí kýty
4 lžíce oleje
sůl
mletá sladká paprika
mletý pepř
2 lžíce másla
2 cibule
60 g hříbků (žampiónů)
2 lžíce rajčatového protlaku
8 lžic vývaru z kostí nebo vody
Příprava:
Odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme přes vlákna na hranolky, pokapeme lžící oleje a necháme v chladničce dva dny uležet. Před přípravou ji osolíme, okořeníme a prudce osmahneme na rozehřátém oleji a másle.
Pak přidáme na nudličky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené hříbky (žampióny), osmažíme, vmícháme rajčatový protlak, smažíme ještě minutu, zalijeme vývarem nebo vodou, povaříme další minutu a hned podáváme s opečenými brambory.
Čerstvý dobře propečený chléb s gulášem znamenitě chutná!
Přílohy: Varianta receptu - je s přílohou knedlíky.
Dobrou chuť !
#Minutkový srnčí guláš, Rychlý srnec, Zvěřina a kuchyně myslivce,