Kančí guláš (divočák) |
SUROVINY A PŘÍPRAVA:
2 ks cibule máslo sůl 1 lžička hořčice plnotučná 4 stroužek česnek pepř mletý 3 dl hovězí vývar 2 ks bobkový list 3 ks nové koření kmín 2 dl pivo mletá paprika tmavá jíška 4 ks jalovec olej provensálské koření
500 g kančí maso 1 lžíce rajský protlak
POSTUP VAŘENÍ: rozehřejeme olej s kouskem másla a nakrájíme cibuli na plátky a osmahneme, česnek taky na plátky a přihodíme do hrnce. Až bude cibulka dohněda, přidáme nakrájené maso na kostky a přidáme všechno koření a bylinky.
Až se maso zatáhne - přidáme protlak a hořčici. Pořádně promícháme a necháme malinko prosmažit. Přilijeme pivo a chvilku povaříme a trošku zredukujeme. Poté zalijeme vývarem a vaříme 25-30 minut v tlakovém hrnci (v hrnci cca 1,5 hodiny).
Záleží na velikosti kousků masa. Ve finále zahustíme jíškou.
Podáváme
S HOUSKOVÝM KNEDLÍKEM NEBO CHLEBEM.
Dobrou chuť!