SRNČÍ NA VÍNĚ A ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY |
Kýta ze srnce s vínem
Ingredience:
1 kg masa z kýty 100 g slaniny
lžíce másla cibule
kořenová zelenina 5 celých pepřů
3 zrnka nového koření 1 bobkový list
špetka tymiánu citrónová kůra lžička hladké mouky
70 ml červeného vína
citrónová šťáva
lžička cukru
lžíce másla cibule
kořenová zelenina 5 celých pepřů
3 zrnka nového koření 1 bobkový list
špetka tymiánu citrónová kůra lžička hladké mouky
70 ml červeného vína
citrónová šťáva
lžička cukru
Příprava:
Maso odblaníme, protkneme proužky slaniny a osolíme. V hrnci vyškvaříme zbytek drobně pokrájené slaniny, přidáme máslo, zeleninu a cibuli.
Zeleninu jen lehce osmahneme a položíme na ni osolené maso slaninou dolů. Opečeme, obrátíme, mírně podlijeme a pečeme za častého podlévání doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a znovu podlijeme vývarem a vínem, okyselíme citrónem, přisladíme a přecedíme.
Jednodenní marinování masa ve směsi vína, koření a zeleniny přispěje k jeho chutnosti, měkkosti a šťavnatosti.
Zeleninu jen lehce osmahneme a položíme na ni osolené maso slaninou dolů. Opečeme, obrátíme, mírně podlijeme a pečeme za častého podlévání doměkka. Pak maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a znovu podlijeme vývarem a vínem, okyselíme citrónem, přisladíme a přecedíme.
Jednodenní marinování masa ve směsi vína, koření a zeleniny přispěje k jeho chutnosti, měkkosti a šťavnatosti.
Doporučená příloha: špekové knedlíky