Jelení ragů |
Jelení kýta na víně
Ingredience: · 500 g jelení kýty · 60 g uzené slaniny · 500 ml vína · sůl · 50 g cibule · 1 bobkový list · citrónová kůra · celý pepř · 2 hřebíčky · 60 g másla · 30 g chlebové kůrky · 200 ml kysané smetany
Příprava: Odblaněné a umyté jelení maso protkneme nakrájenou uzenou slaninou, zalijeme vínem a necháme 4 dny na chladném místě odležet. Během tohoto marinování maso každý den obracíme. Potom ho z vína vyjmeme, osolíme, dáme na pekáč, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, kousek citrónové kůry, celý černý pepř, hřebíček, podlijeme vínem, ve kterém bylo maso naložené a pečeme v troubě.
Během pečení občas poléváme rozpuštěným máslem, smetanou, vínem, přidáme chlebovou kůrku a upečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme a vložíme do ní nakrájené maso.
Doporučená příloha: knedlík