Dančí plíčky |
Dančí plíčky po vídeňském způsobu, podle Grand hotelu Šroubek z roku 1926
1 plíce, srdce, ledvinky, slezinka, kousek jater. 1 cibule , bobkový list pepř celý , nové koření tymián, citron , cukr , sůl , šlehačka, 2 žloutky , hladká mouka, máslo .
Vnitřnosti uvaříme společně s kořením, a nakrájíme na nudličky, cibulku podusíme na másle , uděláme světlou jíšku , zalijeme vývarem nebo vodou , přidáme ještě jednou trochu koření a povaříme, vlijeme smetanu , přidáme citrónovou kůru a šťávu , sůl cukr žloutky mletý pepř a přidáme nakrájené vnitřnosti před vložením vnitřnosti můžeme omáčku propasírovat , aby tam nebyli žmolky.
Je li omáčka málo kyselá , přidáme ocet nebo citrónovou šťávu.