Parádní mísa steaků z divočáka |
KANČÍ STEAKY
Varianta na pánvi:
Kančí maso osolíme, opepříme a okořeníme kořením DIVOČINA. Ve větší pánvi rozehřejeme máslo, pokud se nám zdá, že je ho málo přidáme a přilijeme olej.
Do rozpáleného tuku vložíme steaky a na mírném ohni opékáme každou stranu asi 5 min. Teprve pak kořeníme. Každou porci masa vložíme na nahřátý talíř a přelijeme omáčkou.
Šípková omáčka ke zvěřině
Ingredience:
1/8 l červeného vína,
3 lžíce šípkového protlaku nebo marmelády,
3 lžíce rajského protlaku,
pepř, sůl, hřebíček,
šťáva z poloviny citronu,
1/8 l smetany,
cukr (1 lžička),
pepř
Příprava:
Víno svaříme s hřebíčkem, přidáme šípkový protlak a rajský protlak a dále vaříme. Pokud používáme rajský protlak, osladíme, pokud dáme šípkovou zavařeninu, cukr už není potřeba. Omáčku osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a vaříme ještě asi 5 minut.
Dobrou chuť!
#Kančí steaky, Šípková omáčka ke zvěřině, Zvěřina, Co budeme vařit dnes?, Kančí se šípkovou,