Pečená kachnička na divoko |
1 kachna, sůl, 60 g slaniny,
100 g cibule, divoké koření
3 jalovčinky, vývar, 2 lžíce hladké mouky, špetka cukru,
1/8 l červeného přírodního vína, šťáva z poloviny citronu.
Postup:
Kachnu osolíme, protkneme částí slaniny a vložíme do pekáče, v němž jsme na zbylé slanině zpěnili nadrobno nakrájenou cibuli. Koření utlučeme nebo umeleme a prosejeme na kachnu, podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka.
Potom maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme zředěným vývarem a povaříme, až se tuk oddělí od šťávy.
Dochutíme cukrem, červeným vínem a citronovou šťávou. Podáváme s houskovým (bramborovým) knedlíkem a červeným zelím.
#Kachna, Kachna divoká, Pečená kachnička, Zvěřina a kuchyně myslivce, Zvěřinové recepty,