Kančí na víně |
KANČÍ KÝTA NA VÍNĚ
2 porce:
500g kančí kýty
0,5l suchého červeného vína
8 stroužků česneku
8 kuliček jalovce
10 kuliček pepře
půl lžičky tymiánu
2 cibule
1 lžíce sádla
tmavá jíška, sůl
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme česnek nakrájený na větší kousky a všechno koření, promícháme, zalijeme vínem a necháme v chladu 24 hodin marinovat. Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, až zhnědne přidáme maso které jsme vyjmuli z marinády, maso opečeme, přidáme česnek a koření, osmahneme, až česnek zezlátne zalijeme vínem a dusíme až je maso měkké. Maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme, podle potřeby přidáme trochu vody, dosolíme a zahustíme tmavou jíškou, krátce povaříme.