Bažant pečený |
NAŠE KUCHYNĚ: Bažant pečený
Bažant je nejchutnější v jeho lovné sezóně, tedy od listopadu do konce ledna.
Dá se sice až na půl roku zamrazit, ale pak už to není ono. Labužníci také vědí, že bažantí kohout má krásné peří, ale na pekáč je lepší bažantí slípka. Bývá sice menší (kolem 1,20 kg), z celé se pořídí 3 porce, zato je její maso měkčí a lahodnější.
Důležitý je také věk. I když bažanti běžně nepřekročí stáří dvou let, nejlepší chuť mají mladé, asi roční kusy.
„Dobře se to pozná hlavně u bažantích kohoutů. Čím větší a ostřejší mají ostruhy, tím déle žili. U mladých kusů je typická i měkčí prsní kost.
Celý článek je → tady.
#Bažant pečený, Zvěřina a kuchyně myslivce, Bažant, Drobná zvěř, Fotografie z myslivosti, Myslivecký ples, Poslední leč, Raffle ball hunting,