Černá zvěř v zimě je myslivcova lovecká vášeň |
Kančí kýta na smetaně
Ingredience:
½ kg kančí kýty
100 g špeku
divoké koření
sůl, pepř
1 smetana
hladká mouka na zahuštění
1 citron
150 g másla
3 cibule
1 šlehačka
Postup:
Kančí kýtu prošpikujeme špekem, dáme do hrnce, přidáme koření a nakrájenou cibuli a zalijeme rozpuštěným máslem. Necháme v chladnu 1 až 2 dny uležet. Pak maso vytáhneme a orestujeme na prudkém ohni. Následně je dáme péct do trouby na hodinu a půl až dvě. Když je maso měkké, vytáhneme je z pekáče a výpek s kořením přepasírujeme do hrnce. Přidáme vodu a zahustíme smetanou s moukou. Podle chuti dokořeníme.
Podáváme s knedlíkem a přizdobíme citronem a šlehačkou pro zjemnění chuti.
Klepněte na odkaz dole a jste na webu naše kuchyně.
Tam je vše. >>>>>>>>>>
Lovu zdar! A dobrou chuť, pokud se podaří ten kus ulovit...ale podělte se!
S těmi kdo už nechodí...